یکی از کاربردهای گوارگام در شیرینیپزی است که از سر رفتن آب جلوگیری کرده و تردی پوست محصولات را حفظ میکند. به همین دلیل، این ماده عمدتاً در دستورالعملهای هیپوآلرژیک که شامل انواع مختلف آرد هستند، به کار میرود. از آنجا که برای قوام این آردها، فرار گازهای آزاد شده توسط نیتروژن ضروری است، افزودن گوارگام به این آردها به دستیابی به غلظتی مشابه آردهای معمولی کمک میکند.
محصولات لبنی
گارگام در محصولات لبنی مانند شیر، ماست، کره و پنیر مایع به کار میرود و به افزایش غلظت، حفظ همگنی و بهبود بافت یخ و شربت کمک میکند.
نانهای فرآوری شده: در نانهای بربری، گوارگام به دلیل خاصیت امولسیفایری که دارد، لایهای سطحی بر روی حبابهای گاز ایجاد میکند که به حجیمتر شدن نان کمک میکند. وجود این صمغ همچنین سفتی بافت نان را کاهش میدهد، زیرا گوارگام تمایل زیادی به ایجاد پیوند با مولکولهای آب دارد و در نتیجه از انتقال آب از گلوتن به نشاسته جلوگیری میکند.
نوشیدنیهای پروتئینی:
گوارگام میتواند به بهبود قوام و بافت این نوشیدنیها کمک کرده و از تهنشینی پروتئینها جلوگیری کند.
نوشیدنیهای فیبردار: به عنوان یک منبع فیبر، گوارگام میتواند محتوای فیبر نوشیدنیها را افزایش داده و خواص سلامتیبخش آنها را تقویت کند.
نوشیدنیهای کم کالری: به دلیل ویژگیهای ژلکنندگی و توانایی ایجاد حس سیری، گوارگام میتواند در تهیه نوشیدنیهای کم کالری مورد استفاده قرار گیرد
.
نوشیدنیهای ورزشی: در این نوع نوشیدنیها، گوارگام میتواند به تثبیت امولسیونها و حفظ یکنواختی مواد مغذی کمک کند.
افزودنیها در انواع سسها: یکی از افزودنیهایی که میتوان برای افزایش غلظت سسها استفاده کرد، گوارگام است.
نگهدارنده بستنی: گوارگام مانع از یخ زدن اجزا و مواد اولیه بستنی در فرآیند کاهش دما میشود و در عین حال با ایجاد حالت ژل مانند، به حفظ یکپارچگی محصول کمک میکند.
محصولات پختنی: به بهبود خمیر کمک میکند و به همین دلیل به یک ماده اولیه ضروری برای تولید انواع محصولات پختنی تبدیل شده است.
این افزودنی در فرمولاسیون کیکهای اسفنجی به بهبود حجم و بافت محصول کمک میکند و همچنین باعث افزایش ماندگاری این محصولات شده و نقش نگهدارندهای ایفا میکند.
بهبود بافت و غلظت سوپ و خورش
گوارگام باعث غلظت مواد غذایی و ایجاد بافت یکنواخت در مواد غذایی می شود.