. کار لسیتین، محافظت از محصولات خوراکی و افزایش ماندگاری آنها می باشد. وجود لسیتین در محصولاتی مانند انواع شیرینی، کیک، شکلات و … بسیار احساس می شود و تولیدکنندگان این محصولات جهت افزایش ماندگاری تولیداتشان، این ماده را به فرمولاسیون آنها اضافه می کنند. ضمن اینکه این افزودنی به دلیل گیاهی بودن برای سلامتی انسانها ضرری ندارد و می توان آن را در ترکیب محصولات خوراکی افزود.
هموار و یکدست کردن مواد اولیه
جداسازی برخی از مواد غذایی
ماندگاری بیشتر محصولات غذایی
جایگزین زرده تخم مرغ
کاهش نیاز به استفاده از چربی ها
افزایش مقاومت و کیفیت محصولات خوراکی
افزایش حجم خمیر
کاهش مصرف کره کاکائو و چربی
بهبود بافت و خوشطعم شدن محصولات غذایی
تثبیت تخمیر و یکدست شدن خمیر محصولتی مانند کیک و نان
کاهش مصرف تخممرغ در محصولاتی مانند کیم و بیسکویت
جلوگیری از یخزدگی محصولات غذایی
جلوگیری از چسبندگی مواد اولیه محصولات غذایی
جلوگیری از چسبندگی مواد اولیه ترکیبات غذایی به قالب و ظرف
کاربردهای لسیتین سویا در صنایع غذایی
تولید بیسکویت
به هر چه بهتر ترکیب شدن مواد بایکدیگر کمک می کند.
لسیتین مایع سبب کاهش نیاز به استفاده از چربی درون بیسکویت می شود.
چربی بیسکویت را به خوبی در آن پخش نموده و موجب افزایش کیفیت آن می شود.
تولید شکلات
مانع ایجاد بلوم در محصولات شده و مواد اولیه را بسیار عالی بایکدیگر ترکیب می نماید.
با افزودن لسیتین به فرمولاسیون شکلات ها، نیاز به استفاده از روغن های گیاهی و کره کاکائو بسیار کمتر می شود.
ترکیب مواد اصلی شکلات با هم راحت تر صورت می گیرد.
حوزه تولید کیک
رنگ پودر کاکائو را به صورت برابر در تمام قسمت های کیک پخش کرده و کیفیت بافت آن را افزایش می دهد.
با نگهداری رطوبت موجود در کیک مانع تخریب بافت آن شده و طعم آن را نیز لذیذتر می کند.
با پخش نمودن درجه یک مواد اولیه از گسستن آنها جلوگیری می کند.
لسیتین سویا e322
اکنون به این پرسش که لسیتین سویا e322 چیست پاسخ می دهیم. لسیتین سویا e322 به عنوان ماده اولیه ای که بر کیفیت و دوام محصولات خوراکی می افزاید، شناخته می شود. این ماده از مواد اصلی تولیدکنندگانی است که در زمینه تولید شکلات، کیک، شیرینی، بیسکویت و … فعالیت می کنند.
با افزودن لسیتین سویا e322 به ترکیب محصولات خوراکی می توان ماندگاری آنها را به صورت چشمگیری افزایش داد.
در واقع، افزایش ماندگاری محصولات برای تولیدکنندگان صنایع غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است به همین خاطر آنها جهت بیشتر شدن عمر مفید محصولات خود از مواد اولیه ای همچون لسیتین سویا استفاده می کنند؛ بنابراین میتوان گفت که لسیتین e322 یکی از مواد اولیه پرمصرف صنایع تولیدی است.
ویژگی های لسیتین سویا (Soy Lecithin)
لسیتین که مخلوطی از گلیسیرید و فسفولیپید است باعث یکدست شدن مواد اولیه شده و آنها را به خوبی با یکدیگر ترکیب می کند.
در ضمن لسیتین قدرت تحلیل بالایی دارد و هم با آب و هم با چربی حل شده و به طور کلی، سازگاری بالایی با سایر مواد خوراکی دارد. همچنین لسیتین، ماده ای است که وجودش برای بدن انسان ها و حیوانات ضروری است به همین خاطر استفاده از آن ضرری برای بدن ندارد و حتی فوایدی نیز دارد از جمله: