انواع شکلات تخته ای قنادی
• شکلات تختهای ساده:
این نوع شکلات بدون شیر و با ۳۵ درصد کاکائو تولید میشود و رنگ آن کمی تیرهتر از انواع شیری است و در قنادیها، کارگاهای شیرینی پزی مورد استفاده قرار میگیرید.
• شکلات تختهای تلخ:
که به نامهای شکلات دارک (Dark Chocolate) و شکلات شیرینیپزی (Baking) نیز شناخته میشود. در این نوع شکلات بهجای کره شیری، از کره کاکائو استفاده شده و درصد کاکائو در آن بین ۶۰ تا ۹۹ درصد است. به همین دلیل، طعم تلخی دارد و بهخصوص در درصدهای بالای کاکائو، برای مصرف مستقیم مناسب نیست و در تهیه شیرینیها با شیر و شکر ترکیب شود. این نوع شکلات تختهای همچنین غنی از مواد مغذی است.
شکلات تختهای شیری:
در تهیه شکلات شیری، ۲۵ درصد کاکائو به اضافه شیر و مقداری شکر استفاده میشود. تلخی این شکلاتها بهخاطر میزان کمتر کاکائو در آن، کمتر است و طعم آن بیشتر شیرین است تا تلخ. بهدلیل وجود شیر در ترکیب این شکلات، رنگ آن روشنتر از شکلات تلخ است. شکلات شیری علاوه بر مصارف شیرینیپزی، به صورت تنها نیز قابل استفاده است.
• شکلات تختهای سفید:
ترکیب این شکلات، با شکلاتهای معمولی فرق دارد و فرآوردهای است که از کره کاکائو تهیه میشود؛ به همین دلیل معمولا حاوی آنتیاکسیدانها و کافئینی که در دانههای کاکائو موجود است، نمیباشد. شکلات سفید از ترکیب شکر و شیر با کره کاکائو و سایر طعمدهندهها مثل وانیل و… تهیه میشود و رنگ آن سفید است.
شکلات تخته ای سی بی اس:
شکلات تخته ای سی بی اس دارای ویژگیهای خاصی است و در زمینه تزئین کیکها و کاپ کیکها به کار میرود. این نوع شکلات بیشتر در محصولات شیرینیپزی و شکلاتی مورد استفاده قرار میگیرد. به طور خاص، شکلات تختهای CBS برای تزئین کیکها، کلوچهها، بیسکویتها، شیرینیها، شکلاتها و دسرها به کار میرود.
این شکلاتها همچنین برای پوشش کیکها و شیرینیها استفاده میشوند و به همین دلیل به نام شکلات کاور نیز شناخته میشوند. شکلات CBS به دلیل شکنندگی و درخشش بالایش معروف است. میزان روغن موجود در این نوع شکلات بالا بوده و به همین دلیل در برابر حرارت و ذوب شدن بسیار مقاوم است.
این ویژگیها باعث تمایز خریداران این محصول نسبت به سایر محصولات موجود در بازار شده است. شکلاتهای CBS به عنوان نمونهای عالی از نظر قیمت و کیفیت برای انواع تولیدکنندگان مواد خوراکی و شیرینیجات در کشور شناخته میشوند.