طرز تهیه انواع کیک شیر داغ
کیک شیر داغ از جمله کیک های خوشمزه است که به راحتی میتوان تهیه کرد و در کنار چای و قهوه از آن لذت برد. در ادامه دستور تهیه چند کیک شیر داغ را شرح میدهیم
با مجصولات ما آشنا شوید: کافی میت فله
طرز تهیه کیک شیر داغ
مواد لازم
شیر: ۱ پیمانه
شکر: ۱ پیمانن
آرد سفید : ۲ پیمانه
کره: ۱۰۰ گرم
وانیل: نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک: میزان لازم
برای تهیه کیک شیر داغ ابتدا آرد، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه مخلوط کرده و سپس سه بار الک کنید.در یک کاسه بزرگتر، تخم مرغها را بشکنید و وانیل، پودر هل و شکر را اضافه کنید. سپس با همزن برقی مواد را به مدت شش تا هفت دقیقه با دور تند بزنید تا شفاف و کرم رنگ شود.
شیر را همراه با کره در یک قابلمه کوچک داغ کنید.مخلوط کره و شیر داغ را به مایه تخم مرغ اضافه کرده و همزن کنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.آرد را به مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی هم بزنید تا آرد کاملا در مایه حل شود.
یک قالب را انتخاب کرده و کف و دیوارهها را با کره چرب کنید. سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب را روی سطح کابینت بکوبید تا هوای اضافه خارج شود. قالب را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه پخته و سپس خنک کنید.
بعد از خنک شدن، کیک را از قالب خارج کرده و داخل ظرف سرو بگذاریدو یا شکلات تخته ای کیلویی قنادی را خرد کنید و روی آن بریزید. حال میتوانید این کیک خوشمزه را برای لذت بردن با خانواده و دوستانتان سرو کنید.
طرز تهیه کیک شیر داغ بدون کره
- شیر : ۱ پیمانه
- تخم مرغ : ۴ عدد
- آرد: ۲ پیمانه
- شکر : ۱ و ¼ پیمانه
- روغن : ¾ پیمانه
- وانیل: ½ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر : ۲ قاشق مرباخوری
ابتدا باید شیر را داخل یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس با استفاده از انگشت دست، داغی شیر را تست کرده و زمانی که به خوبی حس کردیم، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم.
در ادامه تخم مرغها را به همراه وانیل و شکر در یک قابلمه مناسب ریخته و به مدت ۵ دقیقه با همزن مخلوط میکنیم تا رنگ مواد کرمی شود و حجم آنها تقریباً دو برابر شود. سپس روغن را به همراه شیر داغ به مخلوط اضافه میکنیم.
در مرحله بعد، مواد را با هم ترکیب میکنیم تا کاملاً یکدست شوند. سپس فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا به خوبی گرم شود. در ادامه، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط میکنیم.
سپس ترکیب آرد و بکینگ پودر را روی مواد داخل کاسه الک کرده و با لیسک به آرامی هم میزنیم. پس از اینکه آرد به طور کامل با مایه کیک ترکیب شد، قالب را با کاغذ روغنی میپوشانیم یا به خوبی با روغن جداکننده چرب میکنیم.
توجه کنید که این کیک دارای پف زیادی است و باید از قالبی با ارتفاع مناسب استفاده کنیم. پس از ریختن مایه کیک در قالب، چند بار آن را به سطح کار میکوبیم و سپس قالب را در طبقه وسط فر قرار میدهیم.
مرحله ششم
در این مرحله، به کیک ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان میدهیم تا به طور کامل بپزد. پس از گذشت ۴۰ دقیقه، با استفاده از خلال دندان کیک را تست میکنیم و اگر پخته بود، آن را از فر خارج میکنیم. سپس اجازه میدهیم کیک کمی خنک شود و بعد از آن، آن را از قالب خارج میکنیم و در ادامه با شکلات سطلی قنادی تززیین میکنیم.
طرز تهیه کیک شیر داغ شکلاتی
مواد مورد نیاز
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر دانه ریز :ل ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع : ۱/۴ پیمانه
- وانیل:نوک ق چای خوری
- آرد سفید ۹۳ گرم یا ۳/۴ پیمانه
- پودر کاکائو عمده : معادل ۱/۴ پیمانه
- بیکینگ پودر : ۱ ق چای خوری
- جوش شیرین : ۱/۴ ق چای خوری
- شیر :معادل ۱/۲ پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- کره سرد به مقدار لازم
مرحله اول: آمادهسازی
در این مرحله باید همه مواد را به دمای محیط قرار داده و سپس با دقت مواد را اندازهگیری کرده و کنار گذاشت. سپس آرد، بیکینگ پودر، پودر کاکائو و شکر را با هم مخلوط کرده و کنار گذاشت. همچنین فر را به دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید.
مرحله دوم: همزدن تخم مرغ
در این مرحله باید کره را در یک قابلمه داغ کنید و سپس شیر را اضافه کنید تا کره ذوب شود. سپس شکر، تخم مرغ و وانیل را در یک کاسه قرار داده و با همزن برقی بزنید تا کرمی رنگ و کشدار شود.
مرحله سوم: تهیه مایه کیک
در این مرحله باید روغن را به مواد اضافه کرده و همزدن کنید. سپس مواد خشک را به مواد مایه اضافه کرده و با لیسک همزنی کنید. در ادامه کره و شیر داغ را به مواد اضافه و همزدن کنید تا مواد خوب مخلوط شود.
مرحله چهارم: پخت کیک
حالا باید مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید و سپس کره سرد را به صورت یک خط باریک در جهت طول قالب بریزید. سپس قالب را در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ دقیقه قرار داده تا کیک پخته شود.
بعد از پخت کامل، کیک را از قالب خارج کرده و با شکلات چیپسی تزئین کرده و آماده سرو میباشد.