کاربرد شکلات تخته ای در شکلات سازی| Kam Kaya
آنچه در این مقاله میخوانیم...
کاربرد شکلات تخته ای در صنعتشکلات تخته ای چند انواعی دارد؟قیمت خرید شکلات تخته ای فلهمواد اولیه شکلات تخته ای چیست؟شکلات های تخته ای یا شکلات شمشی یا کیبوردی از انواع شکلات های صنعتی پرکاربرد در صنایع شیرینی و شکلات محسوب می شوند. کاربرد شکلات تخته ای (۳۰۰۰Gr) و نیز انواع شکلات چیپسی (۲٫۵kg)، شکلات سکه ای ، کرم کاکائو (۱۲kg) یا شکلات مایع، ساچر و ترافل (۱۵۰۰gr) تولیدی، در این صنایع بسیار متنوع است
کاربرد شکلات تخته ای در صنعت
شکلات تختهای کی از انواع شکلاتهای صنعتی است که به صورت تختههای مستطیل یا مربع شکل و در حالت های فله یا خانواده تولید میشود. این نوع شکلات در صنعت شکلاتسازی، شیرینی پزی و کیک و کلوچه و بستنی به عنوان یک محصول پرکاربرد مورد استفاده است و کاربردهای مختلفی دارد:
- مصرف مستقیم در خانواده :
- شکلات تختهای به عنوان یک محصول خوراکی مستقل توسط مصرف کننده ها استفاده میشود. معمولا در خانواده آن را به صورت مستقیم مصرف کرده یا به عنوان یک خوراکی خوشمزه به همراه دیگر مواد افزوده مانند خشکمیوه، پنبهشکر، مغزهای آجیل و غیره میخورند.
- تزئین در نوشیدنیها:
- شکلات تختهای برای تزئین و افزودن طعم به نوشیدنیها مانند شیر کاکائو، چای گرم، یا قهوه استفاده میشود. این شکلات به صورت تخته یا تکههای کوچک در نوشیدنیها ذوب میشود و به آنها طعم و عطر و مزه اضافی میدهد.
- تولید محصولات فانتزی:
- شکلات تختهای برای تولید محصولات فانتزی و جذاب مانند شکلاتهای تزئینی با اشکل و طرحهای مختلف استفاده می شود. این محصولات به مناسبتهای خاص یا هدایای تبلیغاتی تولید میشوند.
- آجیل پوشاندن:
- شکلات تختهای ممکن است به عنوان یک لایه خارجی برای پوشاندن مواد غذایی مختلف مانند آجیلها (پسته، بادام، گردو و …) استفاده شود. این کاربرد ممکن است به عنوان یک روش جذاب برای افزایش جلب توجه مشتریان در فروشگاهها مورد استفاده قرار گیرد. خرید شکلات تخته ای به این منظور جزو کاربری های فراوان این محصول به شمار می رود.
- تولید شکلاتهای متنوع:
- شکلات تختهای به صورت مختلف با ترکیبات مختلفی از نوع شکلات تولید میشود، از جمله شکلات سفید، شکلات تلخ، و شکلات شیری. این تنوع در ترکیبات مواد موجب ایجاد شکلاتهای مختلف با طعمها و خواص متفاوت میشود. انواع شکلات تخته ای در حالت های فله و خانواده تولید می شوند. حالت فله ای این شکلات که در اوزان یک و سه کیلویی ساخته و عرضه می شود، برای تولیدکنندگان صنعتی مورد استفاده است و مدل خانواده آن بصورت گرمی در وزن ها ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرمی و بسته بندی های شکیل عرضه می شود.
با توجه به این کاربرد شکلات تخته ای، این محصول چندمنظوره است که در صنعت شکلاتسازی به عنوان یک انتخاب محبوب و خوشمزه شناخته میشود.
شکلات تخته ای چند انواعی دارد؟
شکلات تختهای در انواع مختلفی با ترکیبات متفاوت تولید میشود. نوع شکلات تختهای معمولاً از نوع شکلات (تلخ، شیری، سفید و …) و افزودنیهای مختلف مانند مغزهای خشک، میوههای خشک، کرمهای خامه و … تعیین میشود. در زیر چند نوع معروف از شکلات تختهای ذکر شده است:
- شکلات شیری:
- این نوع شکلات تختهای با استفاده از شیر خشک یا مواد جایگزین شیر تهیه میشود. طعم شیری و شیرین این نوع شکلات باعث محبوبیت بالای آن میشود.
- شکلات تلخ:
- شکلات تلخ با درصدهای بالای کاکائو تهیه میشود و طعم گرم و تلخ آن معمولاً بر اساس درصد کاکائو تعیین میشود. این نوع شکلات معمولاً برای علاقهمندان به طعمهای تلخ و خالص شکلات مناسب است. معولا شکلات تخته ای تلخ در درصدهای بالای ۷۰ درصد ساخته و پرداخته می شود.
- شکلات سفید:
- شکلات سفید از موادی مانند شیر خشک، شکر، و وانیل تهیه میشود. این نوع شکلات به دلیل عدم حاوی کاکائو، رنگ سفید دارد و طعم خاص و شیرینی دارد. به شکلات تخته ای سفید به شکلات تخته ای وانیلی نیز گفته می شود.
- شکلات با مغزهای خشک:
- شکلاتهای تختهای ممکن است حاوی مغزهای خشک مانند بادام، پسته، گردو، فندق و سایر آجیلها باشند. این افزودنیها به شکلات طعم و بافت اضافی میدهند.
- شکلات با میوههای خشک:
- برخی از شکلاتهای تختهای حاوی میوههای خشک مثل خرما، زردآلو، توت فرنگی، توت خشک، گیلاس و غیره هستند. این ترکیبات میوهها به شکلات طعم و ارزش غذایی بیشتری میبخشند.
- شکلات با کرم خامه:
- برخی از تولیدکنندگان شکلات تختهای از کرمهای خامه با طعمها و افزودنیهای مختلف برای افزودن طعم و نرمی به شکلات استفاده میکنند.
توجه داشته باشید که این فهرست تنها چند نوع از شکلات تختهای است و با توجه به نوآوریها در صنعت شکلات، نوعها و ترکیبات جدیدی نیز به بازار معرفی میشوند.
قیمت خرید شکلات تخته ای فله
قیمت خرید شکلات تخته ای فله ای بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد. از جمله مهم ترین فاکتورها در قیمت گذاری این محصول به همان مواد اولیه اصلی که در ادامه لیست آنها را بررسی می کنیم هستند. شکلات تخته ای فله معمولا در شمش های یک کیلویی و سه کیلویی و کارتن های ۱۲ کیلوگرمی بسته بندی میشوند و بصورت قالبی در اختبار قنادان و شیرینی پزی ها قرار میگیرد.
مواد اولیه شکلات تخته ای چیست؟
- پودر کاکائو:
- پودر کاکائو یکی از مؤلفههای اصلی شکلات است. این ماده از دانههای کاکائو استخراج میشود و به شکلات طعم و رنگ خاصی میبخشد. مقدار کاکائو موجود در شکلات تختهای تأثیر زیادی بر طعم و تلخی یا شیرینی شکلات دارد. پودر کاکائو مورد استفاده در شکلات تخته ای عامل اصلی در تعیین کیفیت و طعم نهایی این محصول است. پودر کاکائو ماده اولیه خارجی وارداتی است که در کیفیت های متفاوتی وارد و عرضه می شود و بنابراین منتج به نتایج متفاوتی نیز می شود. قیمت شکلات تخته ای بستگی به پودر کاکائو مورد استفاده از آن دارد.
- شکر:
- شکر به عنوان یک مادهی شیرینکننده به شکلات افزوده میشود. میزان شکر که به شکلات اضافه میشود، تأثیر مستقیم بر شیرینی نهایی شکلات دارد. شکر قهوه ای و شکر سفید، هر دو در این محصول میتوانند استفاده شوند.
- شیر یا شیر خشک:
- استفاده از شیر تازه یا شیر خشک در ترکیب شکلات تختهای موجب ایجاد شکلات شیری میشود. شیر به عنوان یک منبع چربی و افزودنی مهم به شکلات افزوده میشود. البته معمولا کارخانجات از شیرخشک که استفاده آسان تر و مقرون به صرفه تری دارد استفاده می کنند.
- کرم خامه:
- برخی از نوعهای شکلات تختهای حاوی کرم خامه هستند که به شکلات نرمی و ارامی میبخشد.
- روغن کاکائو یا روغن نباتی:
- برخی از تولیدکنندگان ممکن است از روغن کاکائو یا روغنهای نباتی مانند روغن پالم استفاده کنند تا به شکلات تختهای چربی و لطافت اضافه شود. شکلات تخته ای معمولا در دو نوع اقتصادی و باداوم تر تولید می شوند. در نوع گران تر شکلات تخته ای ، از روغن جایگزین کره کاکائو یا سی بی اس استفاده می شود.
- وانیل:
- وانیل به عنوان یک ماده افزودنی به شکلات افزوده میشود تا به آن طعم و عطر خاصی ببخشد.
- افزودنیهای مختلف:
- مغزهای خشک (مانند بادام، پسته، گردو)، میوههای خشک (مثل توتفرنگی، زردآلو)، نازکهای ترش، شکلاتهای دیگر (مانند شکلات سفید) و سایر افزودنیها ممکن است به شکلات تختهای اضافه شوند تا طعم و بافت آن تغییر یابد.
در کل، ترکیب دقیق مواد اولیه متناسب با نوع شکلات تختهای مورد نظر تولیدکننده است و ممکن است بر اساس دستورالعملها و تجربیات خود آنها تغییر یابد.